Homepagina > Recepten > Video recepten > Kimshi - klassiek Koreaans - gefermenteerde Chinese kool met (...)

Kimshi - klassiek Koreaans - gefermenteerde Chinese kool met radijs

woensdag 23 januari 2013, door wim

Als er iets typisch is voor de Koreaanse keuken, zijn het gefermenteerde zuur- en pekelwaren. Ieder dorp, iedere familie, iedere kok en ieder restaurant hebben hun specialiteit. En de Koreanen eten het zowel ’s morgens, als ’s middags, als ’s avonds.

Dit is een hele klassieke bereiding uitgaande van Chinese kool en radijs.

Ingrediënten

- 200 g verse oesters uit de schelp
- 4 stronken Chinese kool
- 1 Daikon
- 1 busseltje pijpajuin
- 200 g mosterdblaadjes
- 100 g knolspirea
- 130 g chili poeder
- 100 g ansjovis saus
- 50 g garnalen saus
- 80 g geplette en gehakte look
- 36 g verse geraspte gember
- 12 g suiker
- 1 Kg grof zeezout

Dit artikel beantwoorden