Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Kip Trappist

Kip Trappist

zaterdag 16 juli 2005, door wim

Ingrediënten


- 4 kippenborsten
- 150ml arachide olie
- 1 koffielepel mosterd
- 33 cl trappist van Westmalle, Rochefort, Orval...
- 50 ml citroensap
- 4 teentjes look
- 1 bosje basilicum
- 1 koffielepel tijm
- zwarte peper en zout naar smaak
- boter


Voorbereiding

Klop de mosterd en het citroensap grondig door de arachide olie in een grote kom. Roer de trappist eronder. Voeg de gehakte look, de gescheurde basilicum en de tijmblaadjes erdoor en kruid af met versgemalen peper en zout.

Snij de kippenfilet in stukken van ongeveer vier centimeter en doe ze in de marinade. Zet een nacht afgedekt in de koelkast.


Bereiding

Verhit de boter in de pan of gebruik eventueel de barbecue. Laat ondertussen de kip uitlekken en droog ze af met keukenpapier.

Braad de stukken kip mooi bruin in de boter aan alle kanten en draai dan het vuur lager tot ze in totaal zo’n tien a twaalf minuten gegaard zijn. Laat ze zeker niet te droog bakken, ze horen sappig te blijven.

Serveer met een slaatje en lookbrood en drink er een trippel of een frisse rosé bij.

Dit artikel beantwoorden