Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Kippenbouten met citroen

Kippenbouten met citroen

woensdag 20 april 2005, door wim

Gepekelde citroenen citroenen vind je bij de Marokkaanse kruidnenier, maar ook in Italiaanse en Griekse speciaalzaken. Je kan de hele citroen zonder enig voorbehoud verwerken, want die zijn vers, zonder was of anti-schimmelmiddel ingelegd. Ongeveer een kg of een tiental citroenen is genoeg voor dit recept.

Ingrediënten


- een grote pot gepekelde citroenen
- een dozijn kippenbouten
- 6 soeplepels honing
- zwarte peper
- cayennepeper
- 100 g boter


Voorbereiding

Leg de bouten een nacht in de pekel van de citroenen, aangelengd met water zodat ze onder staan. Laat de citroenen zelf uitlekken in een zeef boven de kip. ’s morgens haal je de kippenbouten uit de marinade en laat ze een uurtje uitlekken.


Bereiding

Droog de kippenbouten na het uitlekken goed af. Bestrooi met cayennepeper en versgemalen zwarte peper en wrijf die er goed in. Braad de bouten in enkele minuten mooi bruin in de boter in een pan zonder deksel. Leg ze dan even apart.

Halveer de citroenen en doe ze in de pan. Draai het vuur hoog zodat het vocht van de citroenen de pan deglaceert. Kook in tot het vocht ongeveer gehalveerd is.

Leg dan de bouten op de citroenen en bedruip met de honing Stoof met de pan op het deksel in ongeveer een half uur gaar op een klein vuurtje. Bijkruiden met verse peper.

Serveer met gekookte basmati rijst, komkommerreepjes en soja-saus.

Dit artikel beantwoorden