Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Groenten > Komkommersla

Komkommersla

maandag 15 augustus 2005, door wim

Ingrediënten


- één komkommer
- witte wijnazijn
- zout
- zwarte peper
- 1 eetlepel goede olijfolie


Voorbereiding

Schil de komkommer met een dunschiller en snij ’m overlangs in vier. Snij de zaadlijsten weg. Snij vervolgens de komkommer in dunne schijfjes. Bestrooi ruim met zout, meng en zet enkele uren in de koelkast om te ontsappen.


Bereiding

Gooi het van de komkommer gekomen zoute sap weg. Doe wat witte wijnazijn en zwarte peper op de komkommer, meng en zet weer een paar uur weg in de koelkast.

Vlak voor het serveren nog een ruime soeplepel olijfolie erdoor mengen en klaar.

Combineert prima met andere slaatjes, tomaten, maar kan ook zo geserveerd worden bij vleesgerechten, vis, kaas...

Dit artikel beantwoorden