Homepagina > Ingrediënten > Vis > Zeevis > Koolvis, pollak [Pollachius pollachius]

Koolvis, pollak [Pollachius pollachius]

maandag 3 mei 2004, door wim

Witte koolvis is één van de allergoedkoopste vissoorten met een zeer specifieke smaak. Veel gebruikt om er viskroketten en dergelijke van te maken. Zeer geschikt voor ovenschotels. Lekker, vrij stevig wit vlees met jammer genoeg nogal wat graten.

Pollachius pollachius

Ook Pollachius Virens of zwarte koolvis wordt als koolvis verkocht. Het is een verwante soort, die vanwege de graat alleen gefileerd en diepgevroren in de typische blokjes aangeboden wordt.

Pollachius Virens

Er zijn nog andere soorten die als koolvis verkocht worden. Dit is echter geen echte koolvis, maar pollack en meestal ontbreekt ook de zeer typische koolvissmaak. Je vindt ze dan ook meestal vermomd als de typische rechthoekige blokjes in de diepvries van de supermarkt.

Dit artikel beantwoorden