Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Sauzen > Koriander pesto

Koriander pesto

zaterdag 13 oktober 2007, door wim

Dit is een saus op basis van verse groene koriander en amandelen die het zeer goed doet bij pasta, maar ook bij gebraden vlees of vis, of als dipsaus.

Ondanks de versheid kan je ze in de koelkast makkelijk een dag of drie bewaren. Je kan ze zelfs invriezen, moest je toevallig een grote hoeveelheid verse koriander willen verwerken.

Ingrediënten

- 2 busseltjes verse koriander
- 70 g gepelde amandelen
- 1 rode ajuin
- 1 rode chili peper
- zout en zwarte peper naar smaak
- olijfolie op kamertemperatuur

Voorbereiding

Maak de koriander schoon; verwijder rotte blaadjes en het grootste deel van de stengels. Snipper de chili, verwijder de zaadjes als je ’t niet pikant wil. Pel de ajuin en hak die ook fijn.

Bereiding

Doe alles, behalve de olijfolie in de blender. Je hebt ongeveer een koffielepel zout en een koffielepel versgemalen peper nodig. Hak pulserend fijn. Je laat dus de blender een twintigtal seconden draaien en stopt dan ongeveer dertig seconden. Eens het mengsel heel fijn is, begin je, continu draaiend op een lagere snelheid, de olijfolie druppelsgewijs toe te voegen. Eigenlijk net als bij mayonaise, moet de olie "pakken".

Als de olie "pakt", kan je ze in een fijn straaltje toevoegen. Je hebt ongeveer een flinke tas olie nodig.

Dit artikel beantwoorden