Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Kotelet op oudvlaamse wijze

Kotelet op oudvlaamse wijze

maandag 21 februari 2005, door wim

Ingrediënten


- 4 koteletten van zo’n vijf centimeter dik
- 4 grote zure appelen
- zwarte peper en zout naar smaak
- 2 soeplepels citroensap
- 6 gebroken jeneverbessen
- tuiltje tijm en rozemarijn
- 2 soeplepels gehakte peterselie
- 100 g boter


Voorbereiding

Droog de koteletten met keukenpapier en kruid ze royaal met peper en zout. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in schijven van anderhalve tot twee centimeter dik.


Bereiding

Bruin de koteletten in de helft van de boter een minuut of tien - twaalf per kant.

Leg ze dan in een cocotte, doe er de twee lepels citroensap over, de jeneverbessen, de peterselie, rozemarijn en tijm en eventueel nog peper en zout.

Bedek de koteletten met de schijven appel. Zet met deksel zo’n 30 tot 35 minuten in een oven van 170 graden.

Serveer met rauw witloof en aardappelpuree.

2 Berichten

Dit artikel beantwoorden