Homepagina > Recepten > Video recepten > Krokant spek met cider roomsaus door Marco Pierre White
zondag 27 januari 2013, door
Krokant spek is heel lekker, maar sommigen vinden het moeilijk om het juist te maken, zodat het spek lekker krokant wordt, zonder dat het vlees taai een droog wordt.
Marco Pierre White toont hoe makkelijk het eigenlijk is. Insnijden, aanbakken vanuit een koude pan, omdraaien en dan anderhalf uur in een oven van 160° C. En dit recept vraagt er om dat je op zoek gaat naar een slager die een artisanaal gepekeld, gedroogd en eventueel gerookt stukje vet spek kan leveren. Want de met water verzopen stukken spek uit de supermarkt kunnen geen goed resultaat leveren. De stoffen die toegevoegd worden om dat water vast te houden, zorgen er voor dat het vlees niet eens kan bakken, maar gaat stoven. En dat is echt niet de bedoeling.
Ook de saus is bedrieglijk simpel: gelijke hoeveelheden appelsap, appelcider en dikke room. De eerste twee inkoken, dan de room toevoegen en kruiden met een... bouillonblokje.
Een kwart zijde varkensspek
appelsap
appelcider
room
calvados of brandy
bouillonblokje