Homepagina > Ingrediënten > Kruiden > Specerijen > Kurkuma, geelwortel [Curcuma longa]

Kurkuma, geelwortel [Curcuma longa]

donderdag 29 april 2004, door wim

Gedroogde en gemalen wortel van de Kurkumaplant. geeft een intense, warme gele kleur aan gerechten en is ook verantwoordelijk voor het geel in currypoeder. De smaak is quasi afwezig en het aroma eerder zwak. De gele kleur komt van de stof curcumine, die slecht oplosbaar is in water. De kleur is afhankelijk van de zuurtegraad.

In Indonesië noemt men kurkuma koenjit. De EEG kent deze natuurlijke kleurstof als voedingsadditief E100, dat veel gebruikt wordt in snoep, gebak en pudding.

1 Bericht

  • Kurkuma, geelwortel [Curcuma longa] Le 7 september 2010 à 13:38, door Frank Buurman

    Kurkuma heeft zeer veelzijdige geneeskrachtige werkingen, die ondersteund worden door andere ingrediënten in kerries (fenegriek, peper, koriander, komijn).
    In het algemeen verlaagt kerrie het ontstekingsniveau in het lichaam, en is zeer aan te raden voor dagelijks gebruik, om allerlei ’moderne’ kwalen en aantastingen tegen te gaan.

    Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden