Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Lamsvlees op z’n Romeins

Lamsvlees op z’n Romeins

donderdag 1 september 2005, door wim

In het originele recept zat wijnruit, maar dat wil ik je niet andoen, want het maakt het geheel bitter. Daarnaast werd er ook garum gebruikt, maar met ansjovisjes uit blik moet het ook kunnen.

Ingrediënten


- 1 kg lamsvlees, bv. schouder in blokjes van 2,5 - 3 cm
- 50 gr gerookt spek
- 6 ansjovisfilets
- 40 gr boter
- olie
- 1 teentje look
- rozemarijn
- 200 ml rode wijn
- 100 ml blanke fond
- zwarte peper en zout naar smaak


Voorbereiding

Snij het spek in dobbelsteentjes. Pel de look en snij fijn.


Bereiding

Verwarm de boter met wat olie en bak hierin het lamsvlees tot het rondom rond bruin is. Voeg het spek, de look, rozemarijn en de ansjovisfilets toe en laat 10 minuten smoren. Kruid met peper en zout, voeg de bouillon en de wijn toe en dek af. Breng aan de kook, verminder dan het vuur en laat het vlees in dertig tot vijfenveertig minuten gaar stoven.

Serveer een dag later, traag opgewarmd, met deegwaren of rijst en provencaalse boontjes.

Dit artikel beantwoorden