Homepagina > Recepten > Dranken > Lavendellimonade

Lavendellimonade

zaterdag 29 april 2006, door wim

Dit is een Middeleeuws recept. Als je er de tijd voor hebt, loont het dit een nacht te laten trekken in de koelkast in plaats van het minimale halfuurtje. Als je de siroop dik genoeg maakt kan je die in een goed afgesloten fles in de koelkast enkele weken bewaren.

Ingrediënten


- een handjevol verse Lavendelbloesem
- 100 g honing
- 2 citroenen
- 1 l bruiswater

Voorbereiding

Maak de bloesems grondig schoon en verwijder resten van steeltjes. Pers de twee citroenen helemaal uit.

Bereiding

Doe de honing en de lavendelbloesems in een pannetje. Voeg net genoeg water toe tot de bloesems onderstaan. Breng voorzichtig roerend aan de kook. Zo gauw het kookt, mag het vuur af. Laat minstens zo’n half uur trekken, zeef en laat afkoelen. Voeg dan het ciroensap toe.

Serveer met ijsblokjes en spuitwater.

2 Berichten

Dit artikel beantwoorden