Homepagina > Ingrediënten > Groenten > Peulvruchten > Linzen [Lens esculenta]

Linzen [Lens esculenta]

vrijdag 14 mei 2004, door wim

Linzen koop je altijd gedroogd. Ze lijken op erwtjes en kikkererwten. Er zijn rode, groene en zwarte linzen. De rode zijn ’t kleinst en hebben het minste schil.

Groene linzen

In du Puy, een streek in Frankrijk waar al heel lang linzen verbouwd worden, heeft men een heuse AOC (Appellation d’origine controlée) voor hun linzen.

Rode linzen

Je kookt linzen zoals rijst. Met een minimale hoeveelheid water in een pot met een dikke bodem. Je kookt ze heel gaar en maakt er linzenpuree van of kookt ze beetgaar en serveert ze in zijn geheel. Ook kroketjes van een goed gekruide linzenpuree zijn heel lekker als voorgerecht of extra. Er wordt ook dikwijls soep van gemaakt.

Van linzen wordt ook meel gemaakt waar brood en pannenkoeken mee worden gemaakt.

Dit artikel beantwoorden