Homepagina > Ingrediënten > Bloemen > Loroco [Fernaldia pandurata]

Loroco [Fernaldia pandurata]

vrijdag 22 juni 2012, door wim

Fernaldia pandurata is een klimplant met eetbare bloemen uit El Salvador, Mexico en Oost Guatemala. Plaatselijk is het een belangrijke voedselplant die veel gekweekt wordt. Ook de bloemknoppen worden gegeten en ze worden ook in "pupusas" (tortillas met kaas en/of vlees) gebruikt.

Ook Fernaldia brachypharnynx Woodson, een verwant wordt loroco genoemd en ook van die plant worden bloemen en knoppen gegeten.

JPEG

De bloemen hebben de reputatie een afrodisiacum te zijn. Vers zijn ze lekker, ze zijn ook diepgevroren en ingemaakt te koop, maar daar halen de meesten hun neus voor op. Zoals alle bloemen, bewaren ze niet goed, verliezen veel smaak en alle geur door het inmaken of invriezen.

JPEG

De bloemen bevatten vitamine A, B en C.

2 Berichten

 • Loroco [Fernaldia pandurata] Le 24 december 2016 à 10:09, door Christa

  Waar in Nederland zou ik (liefst verse) loroco kunnen kopen?

  Beantwoord dit bericht

 • Loroco [Fernaldia pandurata] Le 25 december 2016 à 16:11, door wim

  Dat wordt moeilijk. Vers heb ik ze nog nooit in de winkel gezien in België of Nederland. Maar zelfs in conserven ben ik ze nog maar één keer tegengekomen, in een winkel in Brussel die alweer weg is.

  Ik vond wel een online winkeltje dat zaden verkoopt. Zelfs in de USA blijkt loroco niet makkelijk te krijgen. Zie de link hieronder.

  Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden