Homepagina > Ingrediënten > Vlees > Rundsvlees > Loze vink, vogel zonder kop

Loze vink, vogel zonder kop

vrijdag 7 mei 2004, door wim

In zijn eenvoudigste vorm bestaat een loze vink uit een dun lapje rundsvlees gevuld met gehakt. Dit wordt door de slager ingebonden met een katoenen draadje. Het is goed om voor het bakken de vinken nog even tussen je handpalmen te rollen. Dat maakt ze terug mooi rond en zo kan je ze beter rondom bruin aanbraden.

Hierop zijn eindeloze variaties mogelijk. Een heel verfijnde versie vertrekt van kalfsvlees en truffel.

Loze vink braad je eerst op een tamelijk hoog vuur aan tot het rundslapje mooi bruin is. Dan temper je het vuur en voegt gehakte ui toe. Die laat je enkele minuten meebruinen. Vervolgens voeg je kruiderij en een goed glas warme bruine fond toe en draai je het vuur helemaal klein. Afhankelijk van de dikte hebben ze nog 15 tot 25 minuten nodig. In plaats van bruine fond zijn ook tomaten en champignons hier uitstekend bij. In dat geval hoort er ook zeker look bij.

Dit artikel beantwoorden