Homepagina > Ingrediënten > Kruiden > Groene kruiden > Majoraan, marjolein [Origanum majorana]

Majoraan, marjolein [Origanum majorana]

donderdag 29 april 2004, door wim

Majoraan is afkomstig uit het mediterrane gebied.

Majoraan wordt dikwijls verward met Wilde marjolein of Oregano, Origanum vulgare. Wilde marjolein heeft een meer uitgeproken smaak die zelfs iets naar het pikante nijgt. In de handel lost men dit op door beide kruiden in een mengeling te verkopen die meestal "Provençaalse kruiden" genoemd wordt. Meestal zit daar ook tijm in.

Majoraan

Majoraan heeft een kruidig aroma en een zachte smaak, die bij veel gerechten past. Bij kip, vis of in slaatjes. Spaghetti, schapenvlees, tomaten...

Het is een onderdeel van Bouquet garni. Voeg later in de bereiding toe, want het aroma stooft snel weg.

Marjolein is af te raden tijdens de zwangerschap.

2 Berichten

Dit artikel beantwoorden