Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Makreel van den Duvel

Makreel van den Duvel

zondag 21 augustus 2005, door wim

Dit recept is uitstekend voor de barbecue, zeker als je kiest voor horsmakreel, die nogal doordingend geurt bij het bakken. Gewone makreel kan je echter eventueel ook in de pan, binnenshuis, bakken.

Ingrediënten


- 4 makrelen of horsmakrelen
- 1 flesje Duvel
- zwarte peper en zout naar smaak
- verse gember
- enkele chilipepers
- enkele grote tenen look
- bosje verse koriander
- alufolie


Voorbereiding

Maak de look schoon en schil de gember. Ontpit de rode pepers en maak alles fijn met mes, mortier of blender. Maak de koriander schoon en hak ze grof.


Bereiding

Snij de schoongemaakte en binnen en buiten gedroogde vissen schuin in met een mes tot een diepte van ongeveer één centimeter. Maak een inkeping of vijf. Bestrooi ze ruim met peper en zout.

Leg de vissen elk op een vel alufolie, groot genoeg om ze in te wikkelen. Doe in elke snee een beetje van het gehakte kruidenmengsel en druk even aan. Doe hetzelfde met de andere kant.

Druppel dan een beetje Duvel over de vissen. Met één flesje van 25 cl hoor je vier vissen te kunnen doen en dan hou je nog een slok over voor de kok. Strooi er een flinke hoeveelheid verse koriander over.

Wikkel strak in alufolie en zet minstens een uur in de koelkast. Beter nog is ze de avond tevoren te bereiden.

Bak op de grill, in de pan of in een hete oven (200 graden celsius). Op de grill neemt een makreel zo’n tien minuutjes per kant. In de oven twintig tot vijfentwintig minuten. Horsmakreel is vaak wat groter en heeft dus ook wat meer tijd nodig.

Serveer direkt met stokbrood en aardappelsalade. Hier past natuurlijk een frisse Duvel bij!

Dit artikel beantwoorden