Homepagina > Ingrediënten > Kruiden > Kruidenmengsels en sauzen > Marmite

Marmite

zaterdag 15 mei 2004, door wim

Marmite is een krudige pasta die zowel gebruikt wordt om vleesthee (oxo) mee te imiteren, als als toevoeging aan soepen. Het wordt ook wel op de boterham gesmeerd.

Marmite

Naast zout, look en allerlei plantenextracten is het vooral door de moutazijn en moutsuikers dat het zijn typische smaak en aroma krijgt. Het is een industrieel produkt en een merknaam die ontstaan zijn in het begin van de twintigste eeuw, maar vooral populair werden tijdens Wereldoorlog II.

Het is zeer populair in het Verenigd Koninkrijk, maar hier quasi onbekend, alhoewel een enkele natuurwinkel het wel eens heeft.

1 Bericht

  • Marmite Le 25 april 2010 à 11:16, door Myriam Decamps

    L.S.,

    I.v.m. hypoglycemie van een kind dat geen gram suiker mag eten, zou ik graag willen weten wat voor ‘suikers’ in Marmite zitten.

    Bedankt voor uw reactie.

    Myriam Decamps

    Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden