Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Mergballetjes

Mergballetjes

zondag 27 juni 2004, door wim

Dit oud Vlaams recept maak je natuurlijk als je soep maakt. Net zoals gehaktballetjes, kan het in vrijwel elke hartige soep op basis van vleesbouillon. Het past echter het best in kervelsoep en kan ook in blanke soepen. Ik serveer ze ook graag bij ossenstaartsoep.

Ingrediënten


- 100 g merg
- 2 grote sneden oud brood
- 2 eieren
- zwarte peper en zout naar smaak
- nootmuskaat
- boter


Voorbereiding

Droog het brood eventueel in de oven. Verkruimel het. Voeg ruim nootmuskaat, peper en zout toe.


Bereiding

Meng het merg met een vork met de eieren en het broodkruim tot een vast deeg.

Rol er balletjes van, laat die in de zachtborrelende soep enkele minuten gaar worden. Schep ze uit de soep en zet ze opzij.

Net voor je de soep serveert, de balletjes even mee laten doorwarmen.

Dit artikel beantwoorden