Homepagina > Ingrediënten > Vis > Schaal- en schelpdieren > Mosselen [Mytilus edulis]

Mosselen [Mytilus edulis]

donderdag 6 mei 2004, door wim

De zwarte mossel heeft wit vlees, want het licht kan er niet aan. De bruine mossel heeft oranje vlees, want de schelp is een beetje doorschijnend. Franse mosselen zijn kleiner dan de Zeeuwse en eerder oranje van vlees. De Spaanse zijn veel groter en knaloranje.

Mytilus edulis

Veel Franse mosselen komen toch van Spanje of uit Zeeland. Ze hoeven volgens de Franse wet maar enkele weken in Franse wateren te vertoeven, om als Franse verkocht te mogen worden. Er worden ook al mosselen uit Canada geïmporteerd. Die zijn iets teviger en mogen dan ook een minuutje langer koken.

Mosselen kook je als basis met selder, peterselie, uien en zwarte peper. Ook lekker met
- gember
- look, cayennepeper en room
- koriander
- saffraan en room

Dit artikel beantwoorden