Homepagina > Ingrediënten > Azijn en andere zuren > Moutazijn

Moutazijn

woensdag 5 mei 2004, door wim

Bruine azijn met een wat dikkere consistentie dan we van azijn gewend zijn. Op basis van mout en gegist druivensap. Voor vinaigrette, maar opgepast met de soms penetrante smaak en het voor ons wat vreemd aandoende aroma, net als moutsiroop en Marmite.

6 Berichten

 • Moutazijn Le 8 november 2007 à 18:15, door corrie

  Ik heb geen bericht, maar een vraag: ik kook vaak uit het kookboek van Wagamama, fantastische recepten, en daarin wordt regelmatig moutazijn gebruikt. Ik kan het nergens krijgen (in Nederland), het is hier totaal onbekend. Is het in België wel te koop? En waar? Ik zou het erg fijn vinden als ik hier een antwoord op krijg!
  Corrie Kleindijk

  Beantwoord dit bericht

  • Moutazijn Le 9 november 2007 à 11:10, door wim

   De moutazijn die hier in de kast staat, kocht ik gewoon in de supermarkt, een hele tijd geleden. Ook Aziatische speciaalzaken hebben "Malt Vinegar". Misschien kan je daar eens kijken?

   Moest je ’t daat ook niet vinden, schjnt bv. The Villageshop, een Nederlandse winkel die Engelse specialiteiten verkoopt, het wel te hebben.

   Groeten,

   Wim.

   Beantwoord dit bericht

  • Moutazijn Le 31 mei 2011 à 19:40

   Hoi Corrie, ik heb hetzelfde kookboek. Na een intensieve online speurtocht kom ik deze link tegen: http://www.fabulousfood.nl/shop/Sarson%27s-Malt-Vinegar-p-2362.html. Ik ga in ieder geval een voorraadje bestellen. Groet, Rob

   Beantwoord dit bericht

  • Moutazijn Le 26 maart 2017 à 20:26, door Roger Wauters

   Beste Corrie, voor zover ik weet is het ook hier in Vlaanderen amper te koop. Héél spijtig want net de Mout Azijn maakt de échte Fish and Chips tot wat het is. Ik at het één maal in London en het was lekkerrrrr en lichter verteerbaar. Mout Azijn is blijkbaar in Engeland wél een alledaags ingredient in de keuken dus inderdaad...waarom niet in Nederland en in Belgie?!

   Beantwoord dit bericht

 • Moutazijn Le 26 maart 2017 à 20:21, door Roger Wauters

  Ik ontdekte zopas dat de fish and chips die ik ooit at in London overgoten was met Malt Vinegar. Ik vond het héél lekker en voelde ook dat het voedsel lichter verteerbaar was. I wist dat het een soort Azijn was maar niet welke precies...tot nu. MAAR ik zie ook dat het hier in Belgie én in Nederland amper wordt verkocht...WAAROM?? In Engeland is het een alledaags ingredient in de keuken.

  Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden