Homepagina > Ingrediënten > Vlees > Paardenvlees > Paardenbiefstuk

Paardenbiefstuk

vrijdag 7 mei 2004, door wim

Paardenbiefstuk is de volledige tegenhanger van rundsbiefstuk. De kleur is heel wat donkerder, de smaak een beetje sterker. Een goede biefstuk mag twee tot drie cm dik zijn, anders kan je ’m niet correct bakken.

Kort bakken op een hoog vuur in boter met een scheutje olie. Even laten rusten. Serveren met sla en frietjes, béarnaisesaus...

Daar waar rundsbiefstuk voor mij "bleu" mag zijn, heb ik paardenbiefstuk liever iets gaarder. Dat heeft niet alleen met de wat sterkere smaak te maken, paardenbiefstuk is ook diepgevroren geweest of vacuümverpakt en dat geeft ook wat sappiger vlees.

4 Berichten

  • Paardenbiefstuk Le 9 januari 2010 à 13:40, door ELiSa

    Waar haalt u dat, dat paardenbiefstuk ingevroren geweest is?

    Groeten
    ELiSa

    Beantwoord dit bericht

    • Paardenbiefstuk Le 9 januari 2010 à 17:38, door Wim

      Het meeste paardenvlees komt uit Argentinië. Gezien dat ver is, kan het vlees alleen diepgevroren of vacuüm verpakt aangevoerd worden.

      Als je natuurlijk nog een echte paardenslager kan vinden, kan het zijn dat die vlees heeft van lokale paarden, dat niet diepgevroren geweest is. Maar de laatste echte paardenslager is hier ook al enkele jaren verdwenen.

      Beantwoord dit bericht

  • Paardenbiefstuk Le 9 oktober 2011 à 14:11

    elke week vers op de markt in Antwerpen!

    Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden