Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Pioenenstroop

Pioenenstroop

vrijdag 31 augustus 2012, door wim

Siroop van pioenen is fantastisch als smaakmaker bij desserts en in cocktails. Het is erg aromatisch en fleurig.

Het combineert goed met frambozen en likeur ervan.

Ingrediënten

- 500 g pioenbloemen, liefst donkerrood
- 1 liter water
- 1 kg suiker

Voorbereiding

Pluk een mooie hoeveelheid bloemen, inspecteer op beestjes en was met overvloedig koud water. Laat grondig uitlekken en als ’t kan even opdrogen op een handdoek in de zon.

Bereiding

Doe de pioenen in een grote pot en giet het water kokend heet erover. Laat alles onder deksel een nacht staan.

Breng de volgende dag het mengsel terug aan de kook. Zeef het in een andere pot en voeg de suiker toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

Mocht het rode vocht niet aromatisch genoeg zijn, kan je het proces herhalen en de eerste stroop toevoegen aan de nieuwe en mee inkoken.

Voor desserts is een dikkere siroop gewenst dan voor cocktails. Dikkere siroop bewaart ook langer, maar dit is een aromatische siroop en je hoort ’m niet te lang te bewaren. Je bewaart ’m ook beter in de koelkast.

Dit artikel beantwoorden