Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Polenta con funghi

Polenta con funghi

donderdag 31 augustus 2006, door wim

Het bizarre augustusweer noopt tot vroege herfstrecepten. Vooropgesteld dat je vers eekhoorntjesbrood kan vinden, is dit een eenvoudig edoch geraffineerd herfstrecept. Met een knapperend vuurtje in de openhaard en deze polenta waan je je zo in een berghut in de Italiaanse Alpen.

Ingrediënten


- 6 tot 10 grote paddenstoelen eekhoorntjesbrood
- 500 g polentabloem of instant polenta
- olijfolie
- 150 g boter
- 1 teentje knoflook
- zwarte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Pel en hak de teen look. Maak de polenta. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes.

Bereiding

Verhit twee soeplepels olijfolie en de helft van de boter in een pan. Voeg de gehakte knoflook op een middelhoog vuur toe. Als de pan terug goed heet wordt, voeg je de paddenstoelen toe. Bak ze al roerend op een hoog vuur. Zet het vuur na een tiental minuten of als er vocht uit de paddenstoelen komt lager en laat de paddenstoelen nog ongeveer tien minuten doorsudderen. Kruid af met de rest van de boter, wat zout en versgemalen zwarte peper.

Doe de warme polenta op een houten plank of een verwarmde platte schaal en schep de paddenstoelen erop. Serveer onmiddellijk.

Dit artikel beantwoorden