Homepagina > Recepten > Voorgerechten > Poussin d’ amour

Poussin d’ amour

zondag 21 augustus 2005, door wim

Gezien de titel, kan dit recept natuurlijk beter voor twee...

Ingrediënten


- 2 piepkuikens
- 50 g hazelnoten
- droge witte Porto of Banyuls
- zwarte peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel olie
- boter


Voorbereiding

Verbrijzel de hazelnoten. Sla de gehalveerde piepkuikens plat met de platte kant van het hakmes of met de deegrol. Bestrooi met peper en zout.


Bereiding

Verhit de olie in een braadpan. Braad de halve piepkuikens mooi bruin. Leg ze na het bruinen in een beboterde ovenschaal. Strooi er de verbrijzelde hazelnoten over, bedruip met een beetje porto en plaats er een kleinere braadslede met een gewicht op, zodat de piepkuikens goed aangdrukt worden.

Bak nog twintig minuten in de oven. Serveer met een beetje rucola, een lepel crème fraîche en focaccio. Drink er een goede witte Sauternes bij.

2 Berichten

Dit artikel beantwoorden