Homepagina > Ingrediënten > Vruchten > Fruit > Pruim [Prunus spp]

Pruim [Prunus spp]

dinsdag 4 mei 2004, door wim

Er zijn talloze pruimensoorten. De meest bekende zijn Mirabelle en Reine Claude. Maar ook minder bekende vruchten, zoals kroos worden veel als pruim verkocht.

Paarse pruim

Pruimen zijn zeer lekkere en ook erg gezonde vruchten, maar door de import van allerlei exotisch fruit en vermoedelijk ook door hun laxerende werking, zijn ze een beetje teruggelopen in de markt.

Gedroogde pruim

Pruimen zijn ook gedroogd te koop en worden dan wel eens in combinatie met vleesgerechten gebruikt, bv. in het overbekende "konijn met pruimen".

De wilde voorvader van de pruim is sleedoorn.

De vrucht bevat ongeveer 10 % suikers, minder dan 1 % appel- en citroenzuur, mineralen (K, P, Fe, Mg) vitamine B1 en B2, tot 20 mg vitamine C per 100 g, looizuur, caroteen en sporen van salicyl- en oxaalzuur.

Dit artikel beantwoorden