Homepagina > Recepten > Nagerechten > Rabarbertaart

Rabarbertaart

vrijdag 21 januari 2005, door wim

Ingrediënten


- taartdeeg
- crème anglaise
- 500 g rabarber
- 4 soeplepels honing
- eventueel verkruimelde nootjes of verkruimelde koekjes
- boter


Voorbereiding

Stoof de rabarber eventjes aan in boter. Overgiet met de honing en laat even caramelliseren. Zet opzij om af te koelen. Laat daarna goed koud worden in de koelkast.

Maak het deeg en bekleed de vorm. Maak de crème Anglaise. Laat afkoelen.


Bereiding

Schep de lauwe crème Anglaise in de met deeg beklede taartvorm. Strijk de laag mooi vlak met een spatel. Maak de laag niet dikker dan een halve tot één centimeter. Laat een minuut of vijf opstijven in de koelkast.

Schep dan de koude rabarber er voorzichtig over. Strijk weer vlak met een spatel. Werk eventueel af met geroosterde, verkruimelde nootjes of koekjeskruimels.

Bak 25 minuten in een oven van 200 graden celsius.

Door het zuurgehalte van de rabarber, is het beter deze taart niet met toefjes slagroom af te werken, maar zo te serveren.

Dit artikel beantwoorden