Homepagina > Ingrediënten > Vlees > Wild > Ree [Capreolus capreolus]

Ree [Capreolus capreolus]

maandag 3 mei 2004, door wim

Van de resterende inheemse wildsoorten uitverkoren bij de liefhebbers. Mooi rood vlees en allerlei interessante stukken. Van reebout over reebiefstukjes tot reerug, allemaal klassiekers. Vandaag bijna altijd gekweekt.

Hiervoor betalen we eigenlijk te weinig. Hertenbiefstukjes in de supermarkt aan 25 € per kilo is te goedkoop. Als je tenminste bereid bent de schade aan de natuur mee te rekenen in je kostenplaatje. Wat een handelaar niet doet, natuurlijk, daar speelt alleen de wet van vraag en aanbod.

Zo lang het duurt kunnen we als consument er alleen maar tevreden mee zijn. Ik vrees dat een aankoopstaking door de enkele liefhebbers de supermarkt helemaal niet gaat opvallen.

De supermarkt verkoopt onder deze benaming ook wel eens gems, of antilope. Als consument heb je, ondanks de "traceability" van het federaal voedselsagentschap, geen enkele garantie.

Een goede wildhandelaar zal de stukken alleszins zo verdelen dat de benaming tenminste nog verband houdt met de hardheid van het vlees.

Ree combineert heel goed met wat bittere groenten, zoals andijvie en witloof, maar toch met een gestoofd peertje als extra.

Dit artikel beantwoorden