Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Groenten > Rijst in de oven

Rijst in de oven

zaterdag 10 september 2005, door wim

Ingrediënten


- 500 ml kippenfond
- 250 ml melk
- 100 g witte rijst
- 100 g volle rijst
- enkele takjes peterselie
- zwarte peper en zout naar smaak
- 50 gr boter
- enkele draadjes saffraan (optioneel)


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Was de rijst en laat ’m grondig uitlekken. Hak de peterselie. Warm de melk en de kippenfond goed door zonder te koken. Laat eventueel de draadjes saffraan er in trekken.


Bereiding

Smelt de boter in een cocotte. Bruin de volle rijst onder voortdurend roeren enkele minuten. voeg de witte rijst toe en laat nog een minuutje bruinen.

Giet dan de kippenbouillon en de melk erover. Als de kippenfond niet erg zout is, nog een flinke greep zout. Dek af met een goed sluitend deksel, of eventueel met een deegrandje aan het deksel en zet in de oven. Laat drie kwartier dicht en kijk dan of de rijst gaar genoeg is. Anders geef je ’m nog vijf minuten.

Laat in de uitgeschakelde oven tot je klaar bent om te serveren. Vlak voor het serveren een flinke draai zwarte peper en de gehakte peterselie erover strooien.

Gaat natuurlijk prima bij de meeste Aziatische schotels, maar ook bij een Vlaamse hutsepot.

Dit artikel beantwoorden