Homepagina > Recepten > Video recepten > Risotto met eekhoorntjesbrood volgens Hélène Darroze

Risotto met eekhoorntjesbrood volgens Hélène Darroze

dinsdag 26 februari 2013, door wim

Helène Darroze legt uit dat ze de liefde voor de Italiaanse keuken meegekregen heeft als leerlinge van Alain Ducasse. In dit recept toont ze de eenvoud van de Italiaanse keuken: goede ingrediënten, maar geen tientallen. Eekhoortjesbrood, rijst, een sjalotje of twee, witte wijn en je hebt het wel zo ongeveer gehad.

Ingrediënten

- 100 g Risotto rijst, bv. Arborio
- 200 g eekhoorntjesbrood
- 250 ml kippenfond, ingekookt tot de helft
- enkele sjalotjes
- droge witte wijn
- olijfolie
- 80 g geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g rundsvet in dobbelsteentjes
- 100 g gezouten of gerookt spek in reepjes
- een noot boter
- twee soeplepels opgeklopte slagroom
- peper en zout naar smaak

Dit artikel beantwoorden