Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Risotto

Risotto

donderdag 10 mei 2007, door wim

Ingrediënten

- 200 g risotto rijst
- 500 ml blanke fond
- 50 g geraspte parmezaan
- enkele draadjes saffraan
- 1 dl witte wijn
- 1 klein sjalotje
- een paar takjes selder
- 50 g boter
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Voorbereiding

Was de selder en snij zeer fijn. Pel de sjalot en hak eveneens zeer fijn.

Bereiding

Smelt de boter in een pot met een dikke bodem. Bak hierin de sjalot een paar minuten al roerend. Voeg dan de selder toe en laat een minuutje meestoven. Kruid met peper en zout. Voeg dan de witte wijn toe en laat een minuut of vijf inkoken.

Doe de saffraan en de rijst erbij en giet er warme fond over tot een centimeter boven de rijst. Kook op zeer zacht vuur. Voeg pas fond toe als de rijst bovenkomt.

Het is de bedoeling niet te roeren in een risotto en de rijst niet droog te koken, maar lekker smeuïg te laten.

Voeg helemaal op het laatste de geraspte kaas toe, wat zwarte peper van de molen en roer voorzichtig even rond. Serveer onmiddellijk.

Dit artikel beantwoorden