Homepagina > Recepten > Dranken > Rock and Rye cocktail

Rock and Rye cocktail

maandag 14 maart 2016, door wim

Dit is een winterse cocktail, die tegen hoestsiroop aanleunt. Zoet, aromatisch en bitter.

Ingrediënten

30 ml Rock and Rye liqueur*.
30 ml witte porto.
1 1/2 koffielepel dry vermouth, bv. witte Noilly-Prat.

*A fruit juice made from a blend of rock candy, rye whiskey and citrus fruit slices.

Bereiding van de Rock and Rye liqueur

- 1 fles of 750 ml Rye whisky, bv. Wild Turkey.
- 1 citroen, gewassen, met schil in schijfjes.
- 1 sinaasappel, gewassen, met schil in schijfjes.
- 3 soeplepels gedroogde malrove
- 1 koffielepel gedroogde melisse blaadjes
- 1 soeplepel venkel zaadjes, geplet.
- 250 ml honing, lopend
- kandijsuiker.

Breng een beetje water aan de kook, doe de venkelzaadjes, de melisse en de gedroogde malrove erin en laat een kwartier trekken. Zeef, laat afkoelen en voeg toe aan de whisky.

Laat vervolgens de citrusvruchten minstens 24 uur trekken in de whisky. 48 uur is beter. Roer af en toe. Giet het mengsel dan door een neteldoek of zeef en pers de schillen van de citrusvruchten wat uit.

Voeg dan de honing toe en roer tot deze helemaal opgelost is. Giet in een gesteriliseerde glazen fles. Voeg een beetje kandijsuiker toe en schud de fles tot deze oplost. Voeg nog kandijsuiker toe en herhaal dit tot de suiker niet meer oplost.

Door de alcohol, de honing en de suiker is deze zelfgemaakte siroop zeker een jaar houdbaar in de koelkast.

Dit artikel beantwoorden