Homepagina > Ingrediënten > Vlees > Rundsvlees > Rosbief, rundsgebraad

Rosbief, rundsgebraad

vrijdag 7 mei 2004, door wim

Rosbief is één van de mooiste stukken vlees. Je slager kan je echter alleen een echt goede rosbief verkopen als het stuk heel blijft. Dat betekent dat een rosbief hoort twee kilo of meer te wegen. Een absoluut minimum is zowat anderhalve kilo, anders kan je dat stuk nooit mooi bakken: rozerood binnenin met een smakelijk bruin korstje.

Aanbraden aan alle zijden in de pan in boter met een scheutje olie. Zeker er niet in prikken, want dat verhoogt de kans op uitdroging. Afbraden in een braadslede in een warme oven. Dat neemt ongeveer een uur per anderhalve kilo bij 200° C. Na 45 minuten mag de oven terug naar 180° C.

Na het braden twintig minuten afgedekt met alu-folie laten rusten op de snijplank is absoluut noodzakelijk.

Serveer dun gesneden op goed voorverwarmde borden, want de sneetjes koelen snel af. De braadjus is een perfecte saus voor dit mooie vlees. Die deglaceer je gewoon in de braadslede met wat rode wiijn, wat bruine fond en een noot koude boter.

Dit artikel beantwoorden