Homepagina > Ingrediënten > Kruiden > Groene kruiden > Rozemarijn [Rosmarinus officinalis]

Rozemarijn [Rosmarinus officinalis]

donderdag 29 april 2004, door wim

Rozemarijn is al duizenden jaren in gebruik als kruid in Mediterrane streken. Hier werd het al door de Romeinen geïntroduceerd. Rozemarijn zou de eetlust bevorderen en de spijsvertering stimuleren. Het kruid wordt ook wel eens genoemd in verband met erotische prikkeling.

Rozemarijn

Van rozemarijnbloemen worden etherische oliën voor de parfumindustrie bereid. Je kan ze ook gebruiken om slaatjes te garnieren. In de keuken worden alleen de blaadjes gebruikt. Rozemarijn is ook een zeer actieve anti-oxydant, die je lichaam kan zuiveren van vrije radikalen.

Bij vlees, wild en zelfs gevogelte, maar te sterk voor veel vis. Wel bij zalm en andere vette vissoorten. Ook op pizza, in pastasaus of risotto. Zeer goed in bereidingen met veel vet, zoals schapenvlees.

Dit artikel beantwoorden