Homepagina > Ingrediënten > Kruiden > Kruidenmengsels en sauzen > Rozenbloesemwater

Rozenbloesemwater

vrijdag 14 mei 2004, door wim

Rozenbloesemwater wordt gedestilleerd uit de bloemblaadjes van rozen. Het is typisch voor gebak en desserts uit het Midden-Oosten, maar in de Middeleeuwen werd het hier ook veel gebruikt. In Marokko wordt het Mwarda genoemd.

Niet verwarren met rozenbottelsiroop, die ongeveer hetzelfde aroma heeft, maar heel zoet is. De siroop wordt dan ook eerder als saus gebruikt, waar rozenbloesemwater eerder aan deeg voor gebak toegevoegd wordt.

Lijkt op oranjebloesemwater dat ook een parfumachtig aroma aan gebak en allerlei andere gerechten geeft.

1 Bericht

  • Rozenbloesemwater Le 2 januari 2014 à 12:33, door Leon Buijs

    Ik kan rozenbloesemwater nergens bestellen of kopen. Wel varianten voor cosmetische doeleinden, maar die zijn niet geschikt voor consumptie omdat er bestrijdingsmiddelen gebruikt worden bij de teelt van de rozen. Ik wilde het (inderdaad) voor een gebak-recept gebruiken. Weet u waar het te koop is?

    Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden