Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Sauzen > Sambal Rawit

Sambal Rawit

zaterdag 21 maart 2015, door wim

Dit is een Sambal zonder koken! Uitgesproken zomers, voor bij de barbecue, een tuin maaltijd, of de picknick. Het is gelijk de oermoeder van alle sambals, want ze kan als basis dienen voor nieuwe en onbevreesde experimenten.

Er is wel een foodprocessor vereist. Maar die kan eventueel door een grove mortier, of, lekker authentiek een platte, ruwe steen vervangen worden. duurt wat langer, misschien, maar scheelt ook weer wat afwas.

Ingrediënten

- 20 kleine rode Thai chili, gesneden, eventueel zonder zaadjes
- 10 teentjes look, gesneden
- 2 grote duimen gember, gesneden
- 8 lepels azijn
- 2 koffielepels zout
- 2 lepels suiker

Bereiding

Mix, duw of wrijf look, gember en chili’s tot een fijne pasta. Voeg dan azijn en suiker toe. Bewaart weken in de koelkast.

Dit artikel beantwoorden