Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Sauzen > Sambal Terasi

Sambal Terasi

dinsdag 18 maart 2014, door wim

Sambal Terasi of trassi is een sambal met garnalen pasta. Dat maakt ’m een stuk geuriger en rijker dan de gewone sambal.

En natuurlijk laat dit ruimte voor experimenteren. Voor wie de Aziatische speciaalzaken wil exploreren zijn er al tientallen soorten garnalenpasta te vinden.

Ingrediënten


- 4 soeplepels olie
- 1 tomaat in blokjes, zonder zaadjes
- 5 kleine sjalotten, gesnipperd
- 100 g verse rode chili’s, gesnipperd
- ½ koffielepel garnalen pasta
- 2 soeplepels palm suiker
- ¼ koffielepel zout
- sap van een ½ limoen

Bereiding

Verhit de olie in een wok of andere pan met een dikke bodem. Doe de sjalotten erin en laat een paar minuten glazig worden. Voeg dan de tomaat toe en laat meekoken tot ze zacht wordt. Laat afkoelen en doe in een ander potje.

Bak dan in dezelfde pan de chilies een paar minuten. Laat weer afkoelen en doe bij het potje. Doe dan alles in de mortier of food processor, samen met de garnalen pasta, zout en limoensap. Draai tot een fijne pasta.

In de koelkast tot een paar weken houdbaar. Best na 24 uur in de koelkast.

Dit artikel beantwoorden