Homepagina > Recepten > Video recepten > Sfouf

Sfouf

woensdag 5 juni 2013, door wim

Een origineel heel lekker traditioneel Marokkaans recept dat makkelijk te variëren is. Denk aan speculaas kruimels, cashew- of hazelnoten...

En het kan natuurlijk ook de basis crumble vormen voor een montage met slagroom en fruit. Het is echt de moeite om eens een hoop van te maken en die te bewaren, met of zonder de boter en honing, als basis om mee te experimenteren.

Ingrediënten

- 200 g tarwebloem
- 125 g boter
- 125 g geroosterde amandelen
- 125 g geroosterde pinda’s
- 125 g rietsuiker
- 75 g bloemsuiker
- 100 g sesamzaadjes
- 125 g honing
- anderhalve koffielepel anijspoeder
- anderhalve koffielepel kaneelpoeder
- een halve koffielepel kardemompoeder
- een kwart koffielepel mastiek gom
- 1 flinke snuif zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Dit artikel beantwoorden