Homepagina > Recepten > Video recepten > Siu Yuk

Siu Yuk

woensdag 1 juli 2015, door wim

脆皮燒肉 is één van de typische manieren om Chinese "crispy pork belly" te maken. Dit is een modern recept, dat makkelijker thuis te reproduceren valt als je geen speciale Chinese droogoven bij de hand hebt. Het traditionele droogovenrecept vertaalt heel slecht naar een gewone oven. Dit recept van The Art of Cooking is echter heel praktisch ingesteld. De hele site is trouwens zeer interessant voor wie van de Chinese keuken houdt.

Ingrediënten

- een flink stuk buikspek met zwoerd, zo’n anderhalve kg
- 2 àf 3 duimen verse gember
- 2 bosjes lente uien
- anderhalve koffielepel vijfkruiden poeder
- een halve koffielepel lookpoeder
- een kwart koffielepel gember poeder
- een kwart koffielepel gemalen witte peper
- een halve koffielepel suiker
- een koffielepel zout
- een soeplepel rijstwijn
- anderhalve soeplepel gecondenseerde, gezoete melk
- een soeplepel azijn
- driekwart soeplepel natriumbicarbonaat (bakpoeder)

Dit artikel beantwoorden