Homepagina > Recepten > Soepen > Slasoep

Slasoep

vrijdag 25 november 2005, door wim

Vroeger was slasoep heel gewoon, nu kent vrijwel niemand het nog. Vroeger werd het gemaakt als er een overvloed aan sla was, eens de sla in de moestuin gaat "doorschieten". Dan komen er al snel bloemen en zaadjes aan de sla en dan is die niet lekker meer om rauw te eten, dus werd er soep van gemaakt.

Ingrediënten

- 1 sjalot
- 2 preien
- 2 wortelen
- 2 takken selder
- 1 krop sla
- boter
- 1,5 liter kippenfond
- dikke room
- versgemalen witte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snij ze fijn. Hou de courgette apart en snij ze in schijfjes.

Bereiding

Neem een ruime pot met dikke bodem en smelt de boter. Stoof hierin de sjalot, de prei, de wortel, en de selder een tiental minuten aan.

Voeg de schijfjes courgette toe, laat nog tien minuten uitzweten op een laag vuur met het deksel op de pot. Voeg dan de warme fond toe en de grofgesneden sla.

Laat op een heel laag vuur nog een uurtje pruttelen. Doe door de passe-vite of mix. Kruid af met peper en zout.

Warm goed door voor het serveren en doe er een scheut room in. Serveer met goed wit brood en boter.

Dit artikel beantwoorden