Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Stoofvlees met bier

Stoofvlees met bier

maandag 28 juni 2004, door wim

Ingrediënten


- 1 kg runds- of paardenstoofvlees
- 2 grote of 4 kleinere uien
- 1 kruidnagel
- 2 blaadjes laurier
- een snuifje cayennepeper
- een snuifje pimento
- zwarte peper en zout naar smaak
- 2 soeplepels mosterd
- 2 sneden oud roggebrood
- 25 cl pils of trippel
- 1 eetlepel olie
- boter


Voorbereiding

Pel de uien en snij ze fijn. Besmeer de sneden oud brood met de mosterd.


Bereiding

Bruin het vlees in kleine hoeveelheden in de helft van de boter met de olie.

Als alle vlees gebruind is en het vet van het aanbraden weggegooid, glaceer je de uien in de rest van de boter, met de kruiden. Voeg het gebruinde vlees toe en laat enkele minuten op hoog vuur pruttelen. Voeg dan het bier toe en dek af.

Na een tiental minuten, leg je het brood met de mosterd bovenop het vlees. Laat op een zeer laag vuur verder stoven tot het vlees gaar is. Dit duurt toch wel een uur, langer als het taai vlees is. Jammer genoeg is veel stoofvlees een beetje te vers en te mals.

Laat afkoelen en een nacht trekken op een koele plaats. De volgende dag nog twintig minuten opwarmen en nastoven en het vlees hoort boterzacht te zijn. Als dit niet meteen lukt, kan het zijn dat je nog wat vocht moet toevoegen, droog gaart het vlees niet goed.

Dit serveer je natuurlijk met frietjes, maar het kan ook met brood of gekookte aardappelen.

1 Bericht

  • Stoofvlees met bier Le 10 oktober 2011 à 13:26, door freddy troch

    mag ik u er beleefd op wijzen dat uw mosterd nogal aan de groooote kant is!

    3 SOEPLEPELS MOSTERD mag ik u er op wijzen dat je waarschijnlijk drie eetlepels zal bedoelen, een soeplepel is om soep op een bord te scheppen!

    Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden