Homepagina > Recepten > Dranken > Tamarinde limonade

Tamarinde limonade

dinsdag 13 december 2005, door wim

Dit is een heel verfrissende drank. Het recept komt uit Afrika, maar is een beetje "gemoderniseerd". De tamarinde-peulen koop je in een Aziatische speciaalzaak of zelfs in de supermarkt. Het is pulp, meestal met de zaadjes. Je kan ook extract kopen, dat is minder werk, maar ook minder smaak.

Inrediënten


- een pak (400 g) tamarinde
- 4 citroenen of limoenen
- 250 g honing
- een duim gember

Voorbereiding

Rasp de gember heel fijn. Doe hem, samen met de verkruimelde tamarinde en de honing in een pot met deksel. Giet er een liter kokend water over en sluit af. Laat een nacht bij kamertemperatuur trekken.

Bereiding

Breng het tamarindesap aan de kook. Laat terug afkoelen en zeef het in glazen flessen of een karaf. Het combineert ook prima met ijs en appel- of sinaasappelsap.

Pers de citroenen uit, doe er tamarinde-sap bij en nog wat suiker als je het graag heel zoet hebt.

Tamarinde limonade is minstens een week houdbaar in de koelkast.

Proost!

Dit artikel beantwoorden