Homepagina > Ingrediënten > Vruchten > Granen en zaden > Tarwe Kweekgras [Thinopyrum intermedium]

Tarwe Kweekgras [Thinopyrum intermedium]

donderdag 28 december 2017, door wim

De kweekgrassen zijn in tegenstelling tot de meeste graansoorten, overlevend. Ze hoeven dus niet elk jaar opnieuw gezaaid te worden. Ecologisch is dat een groot voordeel, want er zijn minder meststoffen nodig. En er is minder werk, want er kan tot vijf jaar na mekaar geoogst worden.

Tarwe kweekgras krijgt z’n naam van de graanhalmen, die er net als die van tarwe uitzien. Het is inheems in Europa en West-Azië. In het westen van de USA is het op grote schaal verwilderd. In de USA en Canada werd het al geteeld als veevoer.

Qua smaak en eigenschappen lijkt het het meeste op tarwe.

JPEG

Kweekgras maakt z’n opgang in brood en in trendy restaurants.

Maar het belang is vooral ecologisch. Kweekgras kan groeien op bodems waar tarwe niet economisch gekweekt kan worden.

Andere namen:
Agropyron aucheri, Agropyron ciliatiflorum, Agropyron gentryi, Agropyron glaucum, Agropyron intermedium, Agropyron podperae, Agropyron pulcherrimum, Agropyron trichophorum, Elymus hispidus en Elytrigia intermedia.

Pubescent Wheatgrass, Intermedia Wheatgrass, Wild triga (Engels).

Dit artikel beantwoorden