Homepagina > Recepten > Nagerechten > Tiramisu à la Esther

Tiramisu à la Esther

zaterdag 10 november 2007, door wim

Deze tiramisu is net iets eenvoudiger dan de klassieke Italiaanse, met zabaglione. Hij is echter net zo lekker.

Ingrediënten

- 5 eieren
- 500 g mascarpone
- een glaasje cognac
- 2 pakjes vingerkoekjes
- een kop of twee-drie sterke koffie
- suiker
- cacao

Voorbereiding

Scheid de dooiers van het wit. Klop het wit goed stijf. Meng de dooiers met de cognac, een soeplepel suiker en roer er grondig de mascarpone door. Vouw het stijfgeklopte eiwit er heel voorzichtig onder.

Bereiding

Dop één voor één de vingerkoekjes even in de koffie en leg ze met de suikerkant naar boven naast mekaar in een schaal. Eens de hele schaal bedekt is met koekjes, schep je er een laag van het mascarpone-en-ei mengsel over die je gladstrijkt. Dan leg je weer een laag koekjes en mascarpone tot de schaal vol is.

Bestuif overvloedig door een zeef met cacao en laat een nacht rusten in de koelkast.

Haal minstens een half uur voor het serveren uit de koelkast en zet op een koele plaats.

Dit artikel beantwoorden