Homepagina > Recepten > Nagerechten > Tiramisu

Tiramisu

zondag 25 december 2005, door wim

Alhoewel dit geen oud recept is, is het één van de bekendste klassiekers uit de Italiaanse keuken. Het is bovendien ook leuk om samen met je kinderen te maken, want alleen de zabaglione behoeft verwarming en die kan je prima op voorhand maken.

Ingrediënten

- 500 g mascarpone
- 300 ml zabaglione
- een kop sterke koffie
- een kop rum
- een pakje "lange vingers"
- cacaopoeder
- verkruimelde koekjes

Voorbereiding

Maak de zabaglione ruim op voorhand, zodat hij de tijd heeft af te koelen.

Klop de mascarpone op tot hij goed luchtig is. De kristalsuiker op de koekjes maakt het zoet genoeg, tenzij je het heel zoet wil, dan kan je één of twee koffielepels suiker toevoegen aan de mascarpone.

Doe de rum en de koude koffie samen in een bakje. Dompel de vingerkoekjes hier één voor één in en bekleed de cakevorm ermee. Laat dit een twintig minuten opstijven in de koelkast.

Bereiding

Giet een laagje zabaglione in de tulband. Schep er dan een laagje mascarpone over. Leg hierover een laag vingerkoekjes. Hierover weer een laag zabaglione en een laag mascarpone, gevolgd door weer een laag koekjes tot de vorm vol is. Eindig met alleen mascarpone.

Zet in de koelkast om op te stijven tot het tijd is om te serveren. Strooi er dan een heel dun laagje cacaopoeder en koekkruimels over ter garniering.

Een iets eenvoudiger versie van dit recept vind je in Esther’s tiramisu.

Dit artikel beantwoorden