Homepagina > Ingrediënten > Kruiden > Medicinale kruiden > Tongkat Ali [Eurycoma longifolia]

Tongkat Ali [Eurycoma longifolia]

zondag 9 juli 2017, door wim

Eurycoma longifolia (Tongkat Ali of Pasak Bumi) is inheems in Indonesië, Maleisië, Thailand, Viëtnam en Laos. Het is een boompje dat tot 10 meter hoog wordt. De wortel van de plant wordt in heel Zuid-Oost Azië gebruikt als medicijn en maakt al een tijd opgang in de supplementen industrie als "natuurlijk Viagra".

De wortel is moeilijk te oogsten en groeit traag. En om de wortel te oogsten, moet heel de plant opgegraven worde, waardoor hij afsterft. Daardoor is deze plant in ’t wild zeldzaam aan ’t worden.

In Maleisië is er al een export verbod voor deze plant. Het is ook één van de planten waar de Maleise regering een commercialisatie project voor opgezet heeft om grootschalige kweek te bevorderen.

JPEG

De zeer bittere wortel bevat enkele beloftevolle stoffen. Maar er is weinig wetenschappelijk onderzoek naar gebeurd. De wortel bevat de glycoproteïnen eurycomanol, eurycomanone en eurycomalactone. Maar het is niet geweten of het deze stoffen zijn die de vermeende werking als afrodisiacum veroorzaken.

JPEG

In de traditionele geneeskunde wordt de wortel gebruikt als behandeling voor koorts, ingewandswormen, dysenterie, diarree, indigestie en geelzucht.

Dit artikel beantwoorden