Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Tonijnsalade

Tonijnsalade

zaterdag 2 juni 2007, door isabelle


Ingredienten


- 500 g gekookte verse tonijn
- 200 g sperziebonen
- 4 vleestomaten
- 1 komkommer
- 4 hardgekookte eieren
- 150 gr. zwarte olijven zonder pit
- 3 dl. mayonaise
- 2 eetlepels knoflook
- 2 eetl. Aroma
- gemengde sla

Voorbereiding

Snijd de gekookte tonijn in kleine blokjes of laat de tonijn uit blik uitlekken en verdeel de vis in stukjes.

Maak de boontje schoon, blancheer ze, laat afkoelen en breek ze in stukjes.

Maak de tomaten schoon, verwijder de zaadlijsten en vocht en snijd het vruchtvlees in brunoise. Halveer de geschilde komkommer, verwijder de zaadjes en snij de helften in dunne plakjes. Hak de gepelde eieren en snij de olijven in plakjes.

Bereiding

Meng de mayonaise met de knoflook en de kruiden en breng de dressing op smaak met het aroma. Schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer de tonijnsalade met gemengde sla.

Dit artikel beantwoorden