Homepagina > Recepten > Video recepten > Varkenslapje Shogayaki

Varkenslapje Shogayaki

woensdag 4 mei 2016, door wim

Varkenslapje Shogayaki is een eenvoudig, snel en goedkoop Japans gerecht dat erg smakelijk is. En als je er niet bij vertelt dat het Japans is, gaan je gasten het niet raden. En je maakt het net zo sterk en net zo zoet als je zelf wil. Ik gebruik graag een tamelijk zure appel en als dat te zuur uitvalt, compenseer ik dat op ’t laatste met een klein beetje appelsap.

Je serveert het natuurlijk met gewone witte gekookte rijst, maar het zou zelfs niet misstaan met frietjes of puree.

Ingrediënten

- 4 varkenslapjes, ongeveer 1,5 cm dik
- een kleine appel, geraspt, of appelsap
- een kleine ui, geraspt
- een duim verse gember, geraspt
- soja saus
- sake (rijst alcohol)
- mirin (zoete rijstwijn)
- tarwebloem
- olie
- twee of drie tomaten
- sla naar keuze
- zout en peper naar smaak

Dit artikel beantwoorden