Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Groenten > Venkel met worteltjes

Venkel met worteltjes

zaterdag 12 mei 2007, door wim

Venkel en worteltjes combineren heel goed, zowel qua smaak als qua kooktijd. Als groentenschotel past het evengoed bij vlees als bij vis.

Ingrediënten


- 500 g worteltjes, liefst kleine, die hebben meer smaak
- een knol venkel
- 75 g boter
- zwarte peper en zout naar smaak


Voorbereiding

Schrob de worteltjes en snij ze in stukken van een paar cm. Maak de venkelknol schoon en snij die ook niet te klein.


Bereiding

Doe de boter in een pot met dikke bodem. Laat goed heet worden en doe de worteltjes erin. Kruid met peper en zout. Roerbak een paar minuten en doe dan een deksel op de pot. Zet het vuur iets lager en laat een tiental minuten stoven.

Voeg dan de venkel toe, roer, dek terug af en laat stoven tot alles beetgaar is.

Dit artikel beantwoorden