Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Deeg > Verjaardagstaart

Verjaardagstaart

zondag 5 april 2009, door isabelle

Ingrediënten

- 3 eieren
- 120 g suiker
- 95 g bloem
- 25 g maïsmeel
- een mespuntje zout
- 1/2 liter slagroom
- 1 potje konfituur
- taart kaarsjes
- 1 blik ananas

Benodigdheden

- springvorm
- kom
- garde
- mes
- ovenwanten
- taartrooster
- pannekoekmes

Bereiding

Doe de eieren in een kom en klop deze samen met de suiker tot een luchtige massa. Meng de bloem en het maïsmeel door het mengsel en giet het in de beboterde springvorm.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Bak de taart in 40 minuten gaar.

Klop in tussentijd de slagroom stijf en draai het blikje ananas open. Laat de ananasschijven uitlekken.

Haal met de ovenwanten de taart uit de oven en schuif hem op het taartrooster. Laat de taart goed afkoelen.

Zet in tussentijd de slagroom wel in de frigo.

Als de taart is afgekoeld snij je hem in 2 of 3 lagen. Smeer op de onderste laag een beetje konfituur en doe daarover wat slagroom. Leg de 2e helft er op en herhaal het nog een keer.

Versier de bovenkant met slagroom en halve plakken ananas en plaats er de kaarsjes op.

Gefeliciteerd en smakelijk!

1 Bericht

Dit artikel beantwoorden