Homepagina > Ingrediënten > Kruiden > Groene kruiden > Wasabi [Wasabia japonica]

Wasabi [Wasabia japonica]

donderdag 29 april 2004, door wim

Wasabi is een Japanse plant van de familie van de mosterd. Qua smaak heeft het meer van mierikswortel. Het wordt vers gebruikt, maar vooral in een soort van pesto-achtige saus verwerkt.

Wasabi wortel {JPEG}

Je vindt het in de supermarkt meestal als een groen poeder dat met een beetje water aangeroerd een sausje geeft. Het is ook verkrijgbaar als kant-en-klaar pasta in tube. Zeer sterk van smaak, maar onmisbaar in de Japanse Sushi keuken.

Het gebruik van wasabi bij sashimi heeft een belangrijke gezondheidsreden: een klein beetje ervan is in staat parasieten die in rauwe vis voorkomen, te doden. Het is echter jammer dat zoveel wasabi gewoon vervalst is. Mierikswortel is veel goedkoper en vermengd met wat groene kleurstof lijkt het net echt.

3 Berichten

Dit artikel beantwoorden